braginskyi, klychko, kyivskyi metropoliten

Корупція у Київському метро. Розслідування BIHUS. Брагінський

Віктор Брагінський, керівник муніципального підприємства “Київський метрополітен”, який вже протягом 10 років очолює транспортну систему столиці, став об’єктом розслідування BIHUS.Info, опублікованого увечері 14 березня. У звіті журналісти розглянули розкішне майно, що належить близьким членам сім’ї чиновника. Після публікації звіту мер Києва Віталій Кличко заявив про намір звільнити Брагінського з посади.

Брагінський

“Вже протягом 10 років Віктор Брагінський очолює київський метрополітен. У 2014 році він прийшов із амбітними планами щодо розвитку метрополітену. Проте з часом проблеми у метрополітені почали зростати, а його рідні активно займаються власними будівельними проектами”, – зазначають журналісти.

За результатами аналізу декларацій чиновника, журналісти встановили, що рідні Брагінського володіють новим майном. Його мати, яка є пенсіонеркою, придбала кілька дорогих квартир, сестра здійснює купівлю землі за високими цінами, колишня дружина, яка є мільйонеркою, будує дачу в Козині, а особи, пов’язані з Брагінським, отримують підрядні контракти від метрополітену.

Реакція Віталія Кличка. Брагінський

Мер Києва Віталій Кличко відреагував на розслідування журналістів і зазначив наступне: 

“Віктор Брагінський буде відсторонений від виконання обовʼязків директора столичного метро. Або не пручатиметься і сам напише заяву на звільнення. А далі фактами, оприлюдненими в розслідуванні журналістів Bihus info, мають займатися відповідні органи. Правоохоронні”.

Читайте також: Київська ГЕС: ДБР викрило схему незаконного заволодіння землею

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *