НАЗК, Ігор Ковальчук

НАЗК: керівник Львівського онкологічного центру опинився у реєстрі корупціонерів

НАЗК (Національне агентство з питань запобігання корупції) оновило інформацію в Єдиному державному реєстрі осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення. До реєстру додали генерального директора Львівського онкологічного центру та депутата Львівської облради Ігоря Ковальчука.

Згідно із реєстром, Ковальчука включено до списку через порушення ч.2 ст. 172-7 КУпАП (Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів). Його звинувачують у неповідомленні про реальний конфлікт інтересів та у вчиненні дій чи прийнятті рішень в умовах конфлікту інтересів. Саме за це НАЗК внесло Ковальчука до реєстру корупціонерів.

Раніше Сихівський районний суд Львова оштрафував Ігоря Ковальчука за незаконне виписування собі та доньці премій. Це відбулося після того, як Ковальчук підписав низку наказів, якими він винагороджував себе та свою доньку преміями на суму понад 180 тисяч гривень за серпень і грудень 2021 року та серпень і грудень 2022 року. Ковальчук виписав собі премії на понад 103 тисячі гривень, а його донька отримала 78 тисяч гривень.

У суді Ігор Ковальчук відмовився визнавати свою вину, стверджуючи, що не встановлював розмір премій ні для себе, ні для своєї доньки, оскільки не має відповідних повноважень. Однак він зізнався, що підписав накази про виплату премій.

Суд визнав Ігоря Ковальчука винним у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (ч.1,2 ст. 172-7 КУпАП) і наклав на нього штраф у розмірі 3400 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *