мер міста суми, лисенко, хабар

Мера міста Суми впіймали на хабарі

Правоохоронці виявили факт корупції під час отримання хабаря мером міста Суми Олександром Лисенком та директором одного з департаментів міської ради. Разом із Лисенком був затриманий директор департаменту інфраструктури міськради, відомий як Олександр Журба. Операцію затримання провели співробітники Служби безпеки України спільно з Національним антикорупційним бюро. Фігурантів затримали на місці при отриманні хабаря у розмірі 1,4 мільйона гривень.

За заявленою інформацією, посадовці вимагали хабар від місцевих підприємців за не перешкоджання їхньої бізнес-діяльності у місті. Вони примусили місцеву компанію, яка займалася вивезенням сміття, виплатити хабар у розмірі 2,130,000 гривень. У випадку відмови від оплати, фігуранти загрожували штучними перешкодами у веденні бізнесу.

Лисенко вийшов під заставу

Мера міста Суми Олександра Лисенка відпустили під заставу, про що повідомили у прес-службі Вищого антикорупційного суду. Розмір застави становив 3 мільйони гривень. Її внесли 5 жовтня. 

Під час вибору запобіжного заходу 4 жовтня, Олександр Лисенко зауважив, що обвинувачення вимагало заставу у розмірі 10 мільйонів гривень.

Мера міста Суми відсторонили від посади 

9 жовтня Вищий антикорупційний суд України затвердив клопотання детективів Національного антикорупційного бюро та прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і відсторонив Лисенка від посади мера Сум.

Корупційні скандали в Україні трапляються ледь не щотижня. Наприклад, триває розслідування щодо олігарха Ігоря Коломойського.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *