коломойський, суд, 1+1

1+1 і Коломойський: хто прийшов на суд підтримати олігарха

Коломойський досі перебуває під слідством після затримання його на 2 місяці. Судове засідання у справі олігарха Ігоря Коломойського проводилося 25 вересня і розглядало його апеляцію стосовно запобіжного заходу.

Підтримати Коломойського прийшли Наталя Мосейчук, Юрій Горбунов, а також колишній міністр культури Олександр Ткаченко.

У залі суду були також присутні Олександр Дубінський, Ігор Циганик, Олександр Моторний та інші особи. Коломойський виразив надію на справедливе рішення суду і заявив, що не має наміру оскаржувати умови свого утримання.

Щодо кримінальних обвинувачень, Ігор Коломойський підозрюється у двох статтях Кримінального кодексу України: шахрайстві (ст. 190) і легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ст. 209). За слідчими даними, протягом періоду з 2013 по 2020 рік, Коломойський вивів за кордон понад півмільярда гривень і таким чином легалізував ці кошти, використовуючи інфраструктуру банківських установ, що були під його контролем.

Районний суд Шевченківського району міста Києва переглянував запобіжний захід для Ігоря Коломойського у справі про незаконне заволодіння сумою в 5,8 мільярда гривень. Згідно з новим рішенням суду, розмір застави збільшено з 509 мільйонів гривень до 3 мільярдів 891 мільйон гривень.

Коломойський під слідством: за що судять олігарха?

За даними СБУ, з 2013 по 2020 рік Ігор Коломойський вивів за кордон понад 500 мільйонів гривень. Олігарх легалізував ці гроші. Для цього він викрористав підконтрольну йому банківську інфраструктуру. Підозру оголошено за двома статтями Кримінального кодексу України – шахрайство та відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом.

Представники Генпрокуратури заявили, що підозрюваний викрав 570 мільйонів гривень, а потім легалізував ці незаконні кошти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *