Корупційні сканадали, Корупція в Україні, Коломойський, олігарх

Корупційні скандали: Ігоря Коломойського заарештували на два місяці

Корупційні скандали в Україні не вщухають. Нещодавно стало відомо, що Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці з можливістю внесення застави для Ігоря Коломойського.

корупційні скандали, новини корупція, коломойський

Раніше СБУ, Бюро економічної безпеки і Офісу генерального прокурора вранці оголосили підозру українському олігарху. Ігоря Коломойського підозрюють за декількома статтями Кримінального кодексу. 

За інформацією Служби безпеки України, встановлено, що протягом 2013-2020 років Ігор Коломойський вивів за кордон понад пів мільярда гривень. Ці гроші олігарх легалізував і використовував для цього інфраструктуру банків, які були під його контролем. Підозра була оголошена за двома статтями Кримінального кодексу України, які стосуються шахрайства та відмивання майна.

Представники Офісу генпрокурора стверджують, що підозрюваний заволодів коштами на суму понад 570 мільйонів гривень шахрайським шляхом, а потім легалізував ці незаконні кошти.

Наразі тривають слідчі та процесуальні дії, а щодо Ігоря Коломойського було подано клопотання про застосування запобіжного заходу.

Історія з Ігорем Коломойським – не єдиний публічно відомий випадок. Корупційні скандали в Україні все частіше обговорюються у суспільстві.

Наприклад, президент Литви Гітанас Науседа заявив, що через корупційні скандали значно затримується надання військової допомоги Україні. Західні партнери бачать гучні корупційні розслідування і через це не поспішають надавати Україні підтримку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *