Корупція в Україні, Литва, військова допомога

Корупція в Україні: Президент Литви заявив, що через корупцію Україні не хочуть надавати зброю

Корупція в Україні має суттєвий вплив на країни Заходу під час прийняття рішень про надання військової підтримки Києву заявив Президент Литви Гітанас Науседа.

Корупція в Україні, Науседа, Литва

Науседа відзначив, що це є важливою причиною. Демократичні країни, які надають допомогу Україні, повинні враховувати думку своїх громадян. Він зауважив: “Уявіть, що виборці в інших країнах спостерігають помітні корупційні скандали в країні, якій надається допомога. Це сильно пошкоджує репутацію цієї країни.”

Такими думками Науседа зробив після того, як президент України Володимир Зеленський взяв на себе відповідальність за призначення нового міністра оборони. Володимир Зеленський призначив Рустема Умєрова на заміну Олексію Резнікову. Науседа не стверджував, що це конкретне рішення було прийнято через корупцію. Також Науседа зазначив, що останнім часом в Україні розпочалися розслідування щодо зловживань та хабарництва в Міноборони під час закупівель зброї та іншого обладнання для військових.

Президент Литви не вважає, що корупція в Україні є причиною затримки поставок американських винищувачів F-16, зазначивши, що іноді прийняття рішення і його виконання – це дві різні справи.

Литва продовжує підтримувати Україну, надаючи як військову, так і гуманітарну допомогу. Також Литва активно працює разом з іншими балтійськими країнами для підтримки України на шляху до членства в НАТО та ЄС.

У квітні 2023 року Міністр оборони Литви повідомив, що Литва надала Україні військової допомоги на суму 454 млн євро.

1 коментар

  1. […] президент Литви Гітанас Науседа заявив, що через корупційні скандали значно затримується […]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *